Social

# oficiul pentru protectia consumatorului #second hand #opc # inspectori opc # haine second-hand

Violente la Brasov, intre inspectorii OPC si vanzatori de haine second-hand

Inspectorii OPC si politistii care verificau o piata de imbracaminte second hand din Brasov au fost agresati de vanzatorii care nu aveau acte pentru marfa lor.

Comerciantii, in majoritate romi, i-au atacat pe reprezentantii OPC, ai Garzii Financiare, ai Autoritatii de Sanatate Publica si Politiei.

"Piata nu este autorizata de functionare de Primarie, e principala problema. Pe de alta parte, hainele, lenjeria intima si pantofii nu detin certificate de dezinfectie si dezinsectie . Mai mult, sunt vadute in conditii improprii", a declarat Ionut Spataru, directorul OPC Brasov, citat de RomaniaLibera.ro.

Politistii au retinut mai multe persoane agresive si au confiscat peste doua tone de haine si incaltaminte. Amenzile s-au ridicat la valoarea totala de 11.000 lei.

81% din comerciantii de haine si incaltaminte second-hand verificati de ANPC in 2010 nu au respectat operatiunile de curatenie, dezinfectare si dezinsectie a martii, stabilite prin lege.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea