Social

#proteste violente #atena #profesori

Violente de strada la Atena

O manifestatie anti-guvernamentala din capitala Greciei, la care au luat parte profesori si elevi, s-a incheiat cu batai de strada. Incidentele s-au inregistrat la incheirea unei manifestatii la care au participat circa 3.000 de profesori, studenti si elevi, organizata la apelul sindicatelor pentru a denunta politica guvernului de dreapta, relateaza AFP.

Altercatiile au avut loc in fata sediului Universitatii intre zeci de tineri cu fetele acoperite si politie, care a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. La incheierea manifestatiei, tinerii au incendiat pubele si au aruncat cu pietre in politisti. Cateva sute de manifestanti au ramas in jurul Universitatii din Atena, fiiind supravegheati de importante forte de politie.

Manifestatia a fost organizata cu ocazia comemorarii mortii profesorului Nikos Temponeras, ucis in 1991, de un sindicalist de dreapta, la Patras. Protestul intervine la o luna de la uciderea unui adolescent de catre un politist, la Atena, incident ce a declansat manifestatii si revolte in intrega tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea