Social

Vinul si gastronomia fac parte din potentialul turistic al Romaniei

Vinul si gastronomia romaneasca fac parte din potentialul turistic al Romaniei si cele doua componente turistice trebuie promovate cat mai mult in strainatate, a declarat pentru agentia NewsIn, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Gheorghe Fodoreanu. Lansat in urma cu opt ani, programul turistic " Drumul vinului " este un concept care se adreseaza in special strainilor. "Vinul este un magnet pentru turistii straini. Avem sansa de a beneficia de podgorii foarte apreciate in strainatate, iar acest lucru trebuie exploatat . Vinul trebuie sa fie una din atractiile Romaniei", a spus Fodoreanu. Un sejur de o saptamana, care include cazare, masa si transportul cu autocarul la diferite podgorii, poate sa ajunga pana la 500 de euro. "De obicei , turistii care apeleaza la aceste circuite sunt oameni avizati, care au legaturi cu industria vinului. Mai sunt si firme care isi trimit angajatii sau invitatii in astfel de circuite, iar acestea sunt, de obicei, de 3-4 zile. In functie de cate degustari de fac, pretul pentru o zi ajunge in jurul a 80 de euro", a explicat Fodoreanu. (continuarea in Wall-Street )
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea