Social

Vinul previne artrita

Bauturile alcoolice cresc imunitatea corpului in fata reumatismului. Cel putin asa sustin cercetatorii suedezi de la Institutul Karolinska, citati de BBC News.

Persoanele care obisnuiesc sa bea cinci pahare de vin pe saptamana sunt cu 50 la suta mai putin expuse riscului de a se confrunta cu artrita reumatoida, potrivit unor studii efectuate de cercetatorii suedezi de la Institutul Karolinska.

artrita reumatoida este o boala autoimuna care afecteaza articulatiile. Bolile autoimune apar atunci cand tesuturile organismului sunt „atacate" de propriul sistem imunitar .

Excesul de alcool, periculos

Printre simptomele artritei reumatoide se numara oboseala, lipsa poftei de mancare, scaderea in greutate sau aparitia unor furnicaturi la nivelul mainilor. Artrita reumatoida este de trei ori mai frecventa la femei decat la barbati si se declanseaza dupa varsta de 40 de ani.

Doua studii independente au demonstrat ca factorii genetici, dar si mediul inconjurator sunt factori de risc pentru aparitia bolii. Dr. Henrik Kallberg, unul dintre specialistii implicati intr-una din cercetari, a precizat ca fumatul este unul dintre factorii favorizanti ai bolii.

„In plus, este important sa se cunoasca faptul ca un consum moderat de alcool nu ne pune in pericol sanatatea, ci, din contra, in unele situatii poate fi benefic", a adaugat dr. Kallberg.

Pe de alta parte, avertizeaza specialistii, excesul de alcool poate fi periculos atat pentru pacientii cu artrita reumatoida care iau medicamente, cat si pentru ceilalti oameni.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea