Social

#incepere scoala #scoala

Vine scoala, bine-mi pare!

Mai este foarte putin timp pana incepe scoala, iar pentru majoritatea parintilor goana dupa diverse lucruri de care au nevoie copiii a inceput.

 

Indiferent ca orele vor avea loc online sau ca micutii nostri vor merge zi de zi la scoala, trebuie sa le asiguram un necesar de lucruri de care ei au nevoie pentru a face fata provocarilor zilnice.

Ce nu trebuie sa lipseasca din ghiozdanul scolarului

Desigur ca in topul listei se afla nelipsitele rechizite. Chiar si in aceasta era a digitalizarii, caietele sau instrumentele de scris nu trebuie sa ii lipseasca niciunui copil.

Chiar daca rechizitele pentru copii pot varia de la o clasa la alta, exista cateva articole scolare care nu trebuie sa lipseasca din ghiozdanul copilului: penarul, pixurile, stiloul, creioanele colorate si caietele.

Tine cont si de faptul ca o parte din lista articolelor esentiale va fi stabilita si de catre cadrele didactice, asadar nu trebuie sa te hazardezi sa cumperi din prima o multime de lucruri, care poate nici nu ii vor fi de folos copilului.

Scoala – scoala, dar mai avem timp si de joaca?

Chiar daca inceperea scolii se apropie cu pasi repezi, si probabil intregul focus este pe activitatile educative si pe obtinerea unor note bune, nu trebuie sa ignori si celelalte activitati de o maxima importanta pentru un copil, si anume: joaca.

Prin joaca orice copil va reusi sa descopere o multime de lucruri si sa isi dezvolte diverse abilitati, in functie de jocurile pe care obisnuiti sa le abordati de obicei. Daca, spre exemplu, ai observat ca micutul sau micuta ta au inclinatii culinare, ca sunt ochi si urechi atunci cand gatesti, atunci o bucatarie copii poate reprezenta o jucarie excelenta. O asemenea jucarie este de obicei dotata cu o multime de accesorii care imita o bucatarie reala, iar cu ajutorul acesteia, orice copil va reusi sa isi exerseze talentul de „chef”. Plus ca va fi foarte incantat.

Pe langa asta, exista o multime de alte activitati care ii vor relaxa pe cei mici si care ii vor ajuta sa se dezvolte armonios: realizarea de puzzle-uri, jocurile cu kendama, jocurile educative, chiar si jocurile pe care noi le indrageam cand eram mici: Baba Oarba, elasticul, sotronul, si exemplele pot continua la nesfarsit. Trebuie doar sa tii cont si de preferintele copilului si sa alegi ce i se potriveste cel mai bine.

In orice aspect al vietii este nevoie de echilibru. Acest lucru se aplica si atunci cand ne raportam la copiii nostri, mai exact la imbinarea armonioasa a activitatilor scolare cu cele recreative.

Sursa foto https://unsplash.com/photos/OyCl7Y4y0Bk

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea