Social

#avertizare meteo #temperaturi #ninsori #vreme rea #meteo #vreme #ger

Vine gerul! Ninsori si vant puternic in urmatoarele zile

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de vreme rea valabila pentru urmatoarele zile. Se anunta ninsori, intensificari ale vantului si la final de saptamana, ger.

 

In intervalul 13 ianuarie, ora 10:00 – 15 ianuarie, ora 10:00 sunt vizate fenomene precum ninsori moderate cantitativ, dar si intensificari ale vantului in zona montana inalta.

„In intervalul mentionat, temporar va ninge in regiunile vestice, nordice si centrale, iar in zona de munte, prin acumulare, se vor inregistra cantitati de 15…20 l/mp si se va depune strat nou de zapada, pe alocuri consistent.

In zona montana inalta, cu precadere a Carpatilor Meridionali, vantul va avea intensificari cu rafale, in general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.”, anunta ANM.

De asemenea, ANM avertizeaza ca temperaturile vor scadea semnificativ in urmatoarea perioada.

„La sfarsitul saptamanii, vremea va deveni rece, geroasa mai ales noaptea si dimineata.”, anunta ANM.

Potrivit reprezentantilor ANM tepperaturile vor scadea pana la -10 grade Celsius in urmatoarele zile, in majoritatea regiunilor.  

"Vor mai fi precipitatii sub forma de ninsoare, pe arii mai restranse. Temperaturile vor scadea treptat, daca azi vom mai avea temperaturi 0-5 grade, in zilele care urmeaza temperaturile maxime vor fi si ele negative. Pe parcursul zilei de vineri ne asteptam sa avem maxime negative de -6, -1. Temperaturile minime vor scadea si noaptea, vom avea -10 prima noapte de vineri spre sambata. Vom avea parte si de precipitatii sub forma de ninsoare, slabe cantitativ", a declarat Mirela Polifronie, reprezentant ANM, pentru realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea