Social

#ninsori Romania #ploi romania #prognoza meteo #vremea

Vin ninsorile! Anuntul meteorologilor

S-au dus zilele cu soare! De saptamana aceasta, in Romania vine iarna! Temperaturile scad la jumatatea celor cu care ne-am obisnuit, vantul se intensifica in toata tara, apare bruma, iar la munte sunt anuntate ninsori.

Vremea se schimba chiar de de astazi! Luni, in Capitala vor fi conditii de ploaie slaba. La munte, cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor fi ploi cu caracter temporar ce pot fi insotite de descarcari electrice.

Se raceste si in sud, astfel ca in estul Munteniei inca se mai aduna 24-25 de grade la Calarasi, Slobozia si Braila. In Oltenia si vestul Munteniei, maximele sunt mai mici, dar apropiate de normal, in jur de 23 de grade. Ploile au caracter local, iar dimineata va fi ceata.

Si in Moldova vremea se schimba. Ploua pe arii extinse si se raceste semnificativ in jumatatea de nord, unde pot fi si cantitati de apa mai insemnate.

Marti, vremea va continua sa se raceasca in cea mai mare parte a tarii, dar in special in vest, nord-vest si centru, precum si la munte, unde se vor inregistra valori termice mult mai scazute decat cele normale la inceputul lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 grade la Miercurea Ciuc si 22 de grade in sudul extrem si in sud-est. In majoritatea zonelor vor fi ploi pe arii relativ extinse si izolat in cantitati insemnate, exceptand partea de sud a tarii, unde doar local va ploua slab. In zona montana vor fi precipitatii mixte.

In Capitala, 12-13 grade dimineata si 21-22 de grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe, iar vantul va sufla moderat, cu unele intensificari.

Racirea continua si miercuri, astfel incat vremea va deveni rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii. Temperaturile maxime vor cuprinse, in general, intre 7 grade - in depresiunile transilvane - si 16 -17 grade tot in sudul extrem si in sud-est.. Va ploua pe arii extinse, exceptand regiunile sud-vestice si sudice, unde ploile se vor semnala local. In zona de munte vor predomina ninsorile. Pe arii restranse, cantitatile de apa vor fi insemnate.

In Bucuresti, inca mai scade temperatura, 9-10 grade dimineata si doar in jur de 14 grade la amiaza.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.


Sursa foto: pcwallart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea