Social

Viitorul ministru de interne italian vrea un nou decret pentru expulzarea infractorilor imigranti

Viitorul ministru de Interne din Guvernul condus de Silvio Berlusconi vrea un nou decret care sa permita expulzarea infractorilor imigranti.

Roberto Maroni , politician de dreapta, a declarat cotidianului Corriere della Sera ca vrea mai mult rigoare, curatenie si politie impotriva imigratiei clandestine. Ministrul a sugerat ca vor fi luate masuri specifice impotriva cetatenilor romani si ca trebuie gasita o solutie de a coopera cu guvernul de la Bucuresti.

Mai multi politicieni italieni au reactionat fata de incidentul in care a fost implicat cetateanul roman Ioan Rus. Unii au propus extradarea imediata a rromilor din capitala italiana, iar candidatul de drepata la primaria Romei a cerut toleranta zero si suplimentarea numarului de carabinieri in zonele de risc.

Romanul Ioan Rus a fost arestat duminica dupa ce a violat o studenta africana, pe care a si injunghiat -o, intr-o gara de la periferia Romei. Victima esta fata unui diplomat al ambasadei statului Lesotho.

Agresorul, in varsta de 37 de ani va fi judecat pentru tentativa de omucidere , rapire si violenta sexuala. Potrivit autoritatilor romane, el avea antecedente penale.

A fost de trei ori la inchisoare, dar nu folosise niciodata arme. De aceasta data, si-a lovit victima cu un cutit. Studenta a fost salvata in ultimul moment de politistii chemati de doi trecatori.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea