Social

Videanu 52,8 %, Vanghelie 21,5%

Biroul de Cercetari Sociale a demarat, in perioada 18 martie-1 aprilie a.c., o cercetare sociologica privind alegerile pentru Primaria Generala, urmand ca in fiecare zi institutul sa faca publice rezultatele partiale ale acestei cercetari.
Conform rezultatelor obtinute dupa prima zi de sondare, 67% din cei intervievati au declarat ca se vor prezenta sigur la vot la data de 3 aprilie. Dintre acestia, 52,8 % il prefera pe Adriean Videanu , candidatul Aliantei D.A. in functia de primar general, in timp ce pentru candidatul PSD, Marian Vanghelie , au optat 21,5%. Pe locul trei in intentia de vot se situeaza Cristian Popescu, cu 14,5%, ceilalti candidati obtinand sub 4% din optiunile exprimate.

CALITATI. BCS a testat si modul in care bucurestenii ii percep pe cei inscrisi in cursa pentru fotoliul de edil-sef. La intrebarea privind apropierea de oameni a candidatilor si priceperea in treburile administrative, ierarhia s-a schimbat, Vanghelie trecand pe primul loc. Astfel, 26,1% din cei intervievati au opinat ca Marian Vanghelie este candidatul cel mai apropiat de oameni, 17,5% au optat pentru Adriean Videanu, iar 14,4% pentru Cristian Popescu. In ceea ce priveste priceperea candidatilor la administratie, 25,5% din cei chestionati il considera pe Vanghelie cel mai priceput in acest domeniu, 23,7% pe Videanu si 11,4% pe Cristian Popescu. La intrebarea "Care dintre candidatii la Primaria Capitalei vi se pare cel mai ferm, dinamic, energic", 24,1% l-au vazut in aceasta postura pe Adriean Videanu, iar 20,4% au fost de parere ca MarianVanghelie este ferm, dinamic, energic.

PROBLEME. Referitor la problemele pe care trebuie sa le rezolve viitorul primar general, primele rezultate partiale releva ca 56,7% dintre cei chestionati considera curatenia si starea drumurilor ca fiind cea mai grava problema cu care se confrunta Bucurestiul la ora actuala, in timp ce 10,8% se pronunta in privinta coruptiei din institutiile publice. Si la intrebarea vizand problemele existente in cartierul de domiciliu, 42,7% dintre cei intervievati au identificat tot curatenia si starea drumurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea