Social

#legislatie #victor ponta #legislatie rutiera #legislatie rutiera aspra #confiscare masicni #confiscare motociclete

Victor Ponta vrea o legislatie rutiera mai aspra: "Nu mi s-ar parea excesiv sa confiscam masini si motociclete"

Premierul Romaniei Victor Ponta a declarat, marti, in cadrul unei sedinte USL ca doreste inasprirea legislatiei rutiere, deoarece este foarte ingrijorat de numarul foarte mare de accidente rutiere soldate cu victime ce s-au produs in perioada sarbatorilor pascale.

"Avem o mare problema de implementare a autoritatii legii in domeniul rutier. Sunt hotarat sa incercam o inasprire a legislatiei si o intarire a autoritatii celor care sanctioneaza abateri pe drumuri publice. E inadmisibil sa ma uit cati oameni isi pierd viata in aceste zile", a spus Ponta.

Ponta a precizat, de asemenea, ca prioritatea sa guvernamentala este modificarea legislatiei in domeniul rutier prin care sa fie inasprite sanctiunile si intarita autoritatea politistilor.

"Nu e problema Romaniei, e a omenirii, a Europei. Dar nu vreau sa traim cu minciuna ca totul e de la infrastructura. Nu poti avea reguli ca Franta si Germania neavand aceeasi infrastructura, dar in Romania avem o problema de implementare a regulilor, o problema de autoritate", a mai spus Ponta.

Premierul a declarat, totodata, ca singura masura pentru reducerea accidentelor ar fi dublarea amenzilor si chiar confiscarea automobilelor si a motocicletelor pentru abateri rutiere grave.

Sursa foto: ziuanews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea