Social

#victor ponta #declaratie victor ponta #demitere basescu #referendum 2012

Victor Ponta: Romanii din strainatate ar trebui scosi din listele electorale

Premierul Victor Ponta sustine ca desi cetatenii romani care domiciliaza in strainatate isi pastreaza dreptul de vot, ei ar trebui eliminati de pe listele electorale din Romania deoarece traiesc efectiv in alta tara.

"Trebuie sa incepem verificarea situatiei reale a evidentei persoanelor, in special pe cele patru directii care ar putea genera diferente intre listele electorale si realitate. In primul rand, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie sa figureze pe listele din Romania. Ei isi pastreaza dreptul de vot, dar daca locuiesc in strainatate, trebuie scosi din listele electorale din Romania", a declarat Ponta vineri, intr-o videoconferinta cu prefectii.

Totodata, premierul le-a cerut autoritatilor locale sa inceapa procesul de actualizare a listelor electorale, astfel incat Guvernul sa transmita pana pe 31 august datele solicitate de Curtea Constitutionala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea