Social

#victor ponta #ministru interimar al justitiei #victor ponta ministru

Victor Ponta a fost numit ministru interimar al Justitiei

Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, marti, decretul prin care premierul Victor Ponta asigura interimatul la sefia Ministerului Justitiei.

Functia a ramas vacanta in urma remanierii operate luni de Cabinetul Ponta. Titus Corlatean, cel care detinea portofoliul Justitiei, a fost numit ministru al Afacerilor Externe.

In locul lui Corlatean a fost propusa Mona Pivniceru, actual judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Sectia pentru judecatori a CSM a decis luni, in unanimitate, ca Mona Pivniceru nu poate fi detasata la Ministerul Justitiei, intrucat se afla intr-o stare de incompatibilitate.

Luni seara, Victor Ponta a declarat la Antena 3 ca Monei Pivniceru va fi viitorul ministru al Justitei, aceasta exprimandu-si dorinta de a demisiona din functia de membru al CSM.

"Am discutat cu ea si mi-a spus ca este dispusa sa demisioneze din functia de membru al CSM, ca a luat deja aceasta decizie, si ca in zilele urmatoare va face demersurile necesare. Amanarea depunerii juramantului de ministru este doar de cateva zile", a declarat Ponta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea