Social

#vatican #sua #victime #preoti #judecată

Victimele preotilor pedofili vor putea da in judecata Vaticanul in SUA

O Curte de Apel federala, din Statele Unite, a decis ca Vaticanul poate fi dat in judecata pentru abuzuri sexuale comise de membri ai clerului catolic.

Judecatorul Julia Smith Gibbons a luat luni aceasta decizie in dosarul a trei persoane din Kentucky care au depus plangeri in acest sens, informeaza NewsIn. Magistratul si-a argumentat decizia prin faptul ca a declarat ca preotii au actionat in timp ce-si exercitau functia in Statele Unite.

Vaticanul a incercat sa se opuna unei actionari colective in justitie, fiind acuzat ca a incercat sa musamalizeze aceste cazuri. Vaticanul sustinte ca este protejat de legile care le garanteaza statelor suverane imunitate in majoritatea procedurilor desfasurate in tribunalele civile americane.

Judecatorea a subliniat, insa, ca exista exceptii de la aceasta legislatie . Ea a adaugat totusi in concluzia sa de 20 de pagini ca Vaticanul nu poate fi tras la raspundere pentru abuzurile propriuzise comsie de preoti fata de cei trei americani din Kentucky, pentru ca aceste acte "nu au avut loc in timpul exercitatii functiei lor".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea