Social

Victimele de la Slobozia se zbat, la Bucuresti, intre viata si moarte

Rudele victimelor accidentului de la Slobozia si-au petrecut, ieri, toata ziua in sala de asteptare a Spitalului de Urgenta Floreasca.
Pierduti prin multime, ei isi plangeau in liniste durerea. Tatal unei fete de 19 ani, aflata marti in microbuzul mortii, traia cu speranta ca singura lui fiica se va face bine. "Am urcat sa vad cum este si arata bine. Nu are decat o julitura in partea stanga a capului si o taietura sub mana stanga. Dom' doctor ii da sanse juma-juma", spune Gogu Gheorghe. El spera ca singurul lui copil sa iasa din coma si sa se intoarca cat mai repede acasa. Dar, de fiecare data cand vorbeste despre fata sa, ii dau lacrimile. "M-a anuntat un politist despre accident si mi-a spus sa ma duc urgent la spitalul din Slobozia. A doua zi, am venit aici in Bucuresti. Maica-sa este plecata in Spania si nu am anuntat-o inca. Nu stiu cum o sa reactioneze", mai spune Gogu Gheorghe. Medicii sunt, in schimb, rezervati in ceea ce priveste sansele de supravietuire.
Opt pacienti , adusi la Bucuresti
Marti seara, imediat dupa accident, au fost aduse la Floreasca cinci femei in coma profunda, care au fost intubate si sunt ventilate mecanic. Una dintre ele a fost operata in cursul noptii. De pacienti se ocupa o echipa formata din medici de anestezie terapie intensiva, chirurgi, neurochirurgi si ortopezi, care fac toate eforturile pentru salvarea lor. Una dintre victime nu a reusit sa supravietuiasca, in ciuda eforturilor medicilor de a o reanima. Ieri, elicopterul SMURD a facut un zbor de urgenta la Slobozia, de unde a adus o alta femeie, de 49 de ani, aflata in coma, cu ruptura de splina si cu probleme craniocerebrale. Cu toate ca functiile vitale sunt instabile, medicii spera la o imbunatatire. Ceilalti doi pacienti au fost, de asemenea, transportati in Bucuresti, dar cu ambulanta.

Romania, primul loc in Europa la accidente rutiere
Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste gravitatea accidentelor rutiere, arata rezultatul unui studiu al dinamicii accidentelor de circulatie intocmit de catre Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie ( AVAC ). Presedintele AVAC, Ioan Mihail, a precizat ca unul din trei accidente petrecute in tara noastra este mortal, fata de unul la 20 in statele Uniunii Europene. Numarul acestor evenimente tragice se mentine ridicat, zilnic avand loc 25-30 de accidente soldate cu zeci de morti si raniti. Conform unei statistici realizate de Politia Rutiera, principalele cauze ale evenimentelor rutiere grave sunt traversarea neregulamentara a drumului public de catre pietoni si nerespectarea vitezei legale sau neadaptarea acesteia la conditiile de drum si trafic.

Microbuzul a fost supraaglomerat
Administratorul firmei Vlase Impex SRL, detinatoarea masinii in care si-au pierdut viata cei 15 oameni, Gherghe Vlase, a stat de vorba cu familiile celor decedati si raniti, carora le-a oferit suport financiar pentru inmormantare sau spitalizare. Una dintre problemele care va atarna fara indoiala foarte greu in ancheta este aceea a numarului de pasageri care se afla in microbuz la momentul accidentului. In loc de 19 pasageri, cat era capacitatea maxima a masinii, microbuzul transporta 27 de oameni. Se pare ca microbuzul circula cu o viteza de aproximativ 80 km/ora. La Fabrica de confectii, marti, nu a mai ajuns nimeni.

Persoanele decedate imediat in urma impactului
Florea Nicolae, nascut in 1948;
Joenel Ionela-Victorita, nascuta in 1970;
Moise Mariana, nascuta in 1969;
Stoica Alexandrina, nascuta in 1966;
Oprea Gabriela Florica, nascuta in 1982;
Voiculet Maria, nascuta in 1967;
Mangiurea Georgiana Mariana, nascuta in 1987;
Alexandru Lucica Nineta, nascuta in 1977;
Raluca E., nascuta in 1987;
Negoita Georgeta, nascuta in 1974;
Ionescu Ionela Victoria, nascuta in 1987.

Decedati la Spitalul de urgenta din Slobozia:
Mihai Stanuta, nascuta in 1973;
Gongea Tudorita , nascuta in 1963;
Tuca Daniela, nascuta in 1974;
Ismana Lelia, nascuta in 1974.

Decedata la Spitalul Floreasca:
Pantilie Paulina, nascuta in 1957

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea