Social

#avans Prima Casa #Prima Casa sistat #program prima casa #prima casa

Vesti proaste depre “Prima Casa”

Programul “Prima Casa” este pe sfarsite! Multe dintre banci au terminat banii pentru garantii, iar din 2016, programul prin care au fost acordate aproximativ 150.000 de credite ar putea fi sistat.

Potrivit surselor din Ministerul Finantelor, citate de Economica.net, multe dintre banci au terminat banii pentru garantii. La jumatatea acestui an, aproximativ 20% din creditele populatiei si 51% din creditele imobiliare au fost reprezentate de Prima Casa. in 2014 si prima jumatate a lui 2015, aproximativ 60% din creditele imobiliare noi acordate de catre banci au fost credite Prima Casa.

Potrivit sursei citate, BCR, Banca Transilvania, ING Bank, CEC Bank si Piraeus Bank nu mai au deja fonduri disponibile din plafonul de garantii, iar BRD, UniCredit, Intesa Sanpaolo Bank si Credit Agricole mai au la dispozitie fonduri, insa banii sunt pe terminate.

Banca Romaneasca, Marfin, Raiffeisen Bank, Bancpost si Alpha Bank mai pot acorda, de asemenea, credite Prima Casa pana la finalul acestui an.

“Atractivitatea programului consta acum doar in avansul mult mai mic care trebuie adus de client”, potrivit BNR. In perioada ianuarie 2014 – iunie 2015, creditele imobiliare non-Prima Casa au crescut puternic, iar 30% din creditele imobiliare noi in lei au dobanzi similare imprumuturilor care pot fi obtinute prim Prima Casa, potrivit datelor Bancii Nationale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea