Social

#prognoza meteo #anm #ploi #vremea

Vesti neplacute din partea meteorologilor. Vremea schimba foaia!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului valabila incepand de joi dupa-amiaza si pana vineri seara, la nivelul intregii tari. Chiar de astazi, va ploua in averse: in vest, centru si nord, iar in sud si est va ploua seara si noaptea.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat, mai ales in zonele montane si deluroase, 40...50 l/mp.

Vineri, 15 aprilie, ploile se vor restrange treptat catre estul tarii si izolat se vor mai depasi 20 l/mp.

In Capita;a, maine temperatura aerului scade, vor fi perioade cu soare, innorari, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla tare si va depasi la rafala 50-60 km/h.

Sambata vremea va fi frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil, iar vantul va fi activ. Temperatura maxima va fi de 23-24 de grade, iar cea minima de 10-11 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Duminica va continua sa se incalzeasca si vom avea temperaturi nefiresc de mari pentru luna aprilie. Atmosfera va fi insorita si vantul activ.

La munte, maine vremea va continua sa se raceasca. Cerul va fi mai mult noros si va ploua mai ales in cursul zilei, pe spatii destul de mari. Trecator in zona inalta vor fi precipitatii mixte.

Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar izolat vor mai fi posibile descarcari electrice. Izolat se vor depasi cantitati de apa de 15-20 l/mp.

Vantul va avea intensificari si pe creste va sufla tare cu rafale de peste 90 km/h, iar noaptea se va potoli.

Sambata va predomina vremea frumoasa si se va incalzi. In Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, vor fi cativa stropi de ploaie si vantul se va inteti in zona inalta.

Duminica se anunta inca o zi frumoasa si se mai incalzeste. Se anunta vreme destul de buna. Pe timpul zilei ar putea sa cada cativa stropi in Meridionali, iar noaptea in Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali, pe arii restranse, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va fi activ si cele mai mari viteze se vor inregistra pe creste.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea