Social

#impozit tichete cadou #tichete cadou fara impozit #tichete cadou

Vesti bune pentru angajati! Ce se intampla cu tichetele-cadou

Tichetele-cadou in valoare de cel mult 150 de lei nu vor mai fi impozitate, incepand cu 1 ianurie 2016, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal.


In prezent, sunt neimpozabile doar cadourile date in beneficiul copiilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si al angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie.

Tichetele-cadou, chiar daca sunt acordate in aceste scopuri, sunt considerate avantaje in natura sau bani si se impoziteaza cu 16%. Insa nu sunt incluse in baza de calcul a contributiilor sociale.

Pentru angajatori, cadourile sunt considerate cheltuieli sociale si sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile. De anul viitor, vor fi incluse in acest tip de cheltuieli si tichetele-cadou, iar limita este majorata la 5%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea