Social

#cutremur sarbatori #cutremur 2018 #seism

Vestea care ne cutremura sarbatorile!

Sarbatorile 2018 vin cu o veste proasta! Alinierea planetelor. Mercur, Pamântul, Marte, Jupiter si Venus, care se va produce in preajma Craciunului, ar putea determina aparitia mai multor cutremure, cel mai mare cu o magnitudine de 8 grade!

Alinierea planetelor care va avea loc pe 21 decembrie va duce la un soc gravitational, ce ar putea determina dislocarea placilor tectonice de la Pamânt. Asta ar provoca un cutremur de magnitudinea 8 pe scara Richter, sustine ‘Global Earthquake Forecaster’ Ditrianum, un grup de teoreticieni ai conspiratiilor, citati de Express.

„Configuratia planetara foarte importanta de pe 21 decembrie 2018 ar putea provoca un cutremur puternic intre 21 si 25 decembrie 2018”, potrivit site-ului coordonat de cercetatorul din domeniul seismologiei Frank Hoogerbeets

„Dupa estimarile actuale, seismul ar fi de magnitudine 7 sau 8. Aceasta este o avertizare preliminara deoarece foarte multi oameni din lume isi planifica deja vacanta de Craciun, a adaugat el.

Hoogerbeets sustine ca foloseste un indice al asezarii planetelor din sistemul solar (SSGI) pentru a prezice cutremurele, care „este calcularea unor date dintr-un interval de timp tinând cont de pozitionarea planetelor, a Lunii si a Soarelui”.

Cercetatorul nu da detalii despre locul in care ar pute avea loc cutremurele, scrie libertatea.ro. 

Un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter este considerat ca fiind unul „de proportii', afirma specialistii Universitatii Michigan Tech. Expertii au respins, insa, teoria lui Hoogerbeets si afirma ca nu exista modalitati prin care cutremurele pot fi prezise.

„Nu putem prezice sau anticipa producerea cutremurelor”, a precizat un geofizician din cadrul Institutului american de Geofizica (USGS). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea