Social

# scumpire tigari #tutun #tigari

Veste proasta pentru fumatori. Se scumpesc din nou tigarile

Cu cel putin 25 de bani pe pachet se vor scumpi anul viitor cele mai ieftine tigari. Este calculul facut de marii producatori de tutun, dupa ce Ministerul Finantelor a anuntat cum intentioneaza sa modifice accizele in 2015, scrie evz.ro.

Producatorii de tutun au fost informati ca de la 1 aprilie anul viitor va scadea acciza ad valorem de la 18% la 14%. Totdata, insa, creste acciza minima de la 81,5 euro la 84 de euro, ceea ce va insemna o apropiere a preturilor intre tigarile premium si cele din categoriile mai ieftine.

Marii producatori sunt nemultumiti de aceste masuri care vor duce de fapt la o crestere a preturilor si sustin ca ele nu vor face decat sa incurajeze contrabanda cu tigari. "Deja preturile din categoriile ieftine sunt mult mai mari decat preturile tigarilor de pe piata neagra, iar prin aceasta masura se va mari ecartul si o sa vedem o crestere a contrabandei", a declarat Gilda Lazar, corporate affairs JTI Romania, citata de Mediafax.

Scumpirea prognozata din primavara anului viitor se va situa in jurul a 20-25 de bani pentru un pachet de tigari din categoria celor mai ieftine si cu 10-15 bani a celor mai scumpe.

Sursa foto: weheartit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea