Social

#veste buna #covid #sarbatori

Veste buna! Ce se va intampla cu cazurile de Covid chiar inainte de Sarbatori

 

O veste buna pentru toti romanii! Specialistul Octavian Jurma vine cu previziuni bune in ceea ce priveste situatia epidemiologica din Romania. Acesta sustine ca in perioada Sarbatorilor de iarna cazurile de covid vor scadea in tara noastra, iar multe dintre judete vor ajunge la incidente de sub 3 la mia de locuitori.

Specialistul atrage insa atentia ca urmatoarea perioada va fi insa puternic influentata de masurile ce vor fi luate si de cat de mult vor fi respectate acestea de populatie.

„Majoritatea judetelor vor fi sub 3 la mie inainte de sarbatori daca trendul actual se mentine constant”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit estimarilor sale, in 28 decembrie, judetul Sibiu ar fi singurul din tara cu incidenta de peste 9 la mie, motivand ca Sibiul este in crestere masiva in ultima perioada, "cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare, cand s-a subestimat incidenta". Aceeasi estimare arata ca singurele judete cu rata de infectare de peste 3 la mie la finalul lunii decembrie ar urma sa fie Arges, Bihor si Valcea.

Acesta spune ca deschiderea scolilor in format fizic la o incidenta mare, de peste 3 la mie, lipsa de conformare cu masurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematura, haosul politic, toate pot sa produca platouri (numar constant de cazuri) inalte.

„Ma ingrijoreaza faptul ca avem judete ca Satu Mare care se mentin intr-un platou inalt de mai multe saptamani”, a mai scris Octavian Jurma pe reteaua sociala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea