Social

#mama #copil #indemnizatie

Venituri admise pentru indemnizatia de mama

Legea cresterii indemnizatiilor pentru mame va intra in vigoare la 1 ianuarie 2009. Ministrul Muncii a asigurat mamele ca vor avea dreptul sa obtina lunar pentru cresterea copilului 85% din venituri, dar nu mai putin de 600 lei si inca 200 de lei pentru fiecare copil mai mic de doi ani aflat in ingrijire .

Propunerea mai poate suferi modificari in sedinta de guvern in care trebuie aprobata, dar detaliile au fost dezvaluite de Teodora Bertzi, secretar de stat in Ministerul Muncii.

Astfel, daca guvernul va aproba masurile, mamele vor primi 85% din veniturile inregistrate cu 12 luni inainte de nastere. Acestea pot fi salarii, venituri din activitati independente sau din activitati agricole, venituri comerciale, din prestari servicii, din drepturi de proprietate intelectuala etc.

Din ianuarie, sediile judetene ale Agentiei de Prestatii Sociale, vor incepe sa primeasca cereri de la mamele care au in ingrijire copii sub 2 ani si vor recalcula indemnizatie , potrivit noii legi. Mamele care nasc dupa 1 ianuarie, isi pot depune dosarul la primarii.

Mai multe detalii despre veniturile care vor fi luate in calcul, in Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea