Social

#campanie sociala #violenta domestica #vedete

Vedete impotriva violentei domestice

Iulia Vantur , Andreea Liptak si Irina Marinescu sustin campania impotriva violentei domestice initiata de revista Marie Claire. In numarul din decembrie vor fi publicate imagini socante cu vedetele care vor sa atraga atentia asupra celor zece mii de romance agresate in fiecare an.

Campania a fost demarata odata cu lansarea revistei Marie Claire printr-un reportaj amplu ce contine marturia unei femei care a indurat loviturile sotului timp de 17 ani. In urma reactiilor numeroase primite de la cititoare, revista a initiat un mars de protest impotriva violentei domestice, in colaborare cu Fundatia Sensiblu.

Andreea Liptak"M-am hotarat sa ma implic in aceasta campanie pentru ca vreau ca victimele sa inteleaga ca nimeni altcineva, in afara de ele, nu are drept asupra vietii si sanatatii lor. Am decis sa ma implic si printr-o fotografie socanta, asa cum este de fapt violenta domestica – socanta si traumatizanta", a declarat Iulia Vantur, prezentator al emisiunii Dansez pentru tine si al Stirilor Pro TV, in diminetile de weekend.

"Nu exista motiv plauzibil pentru care un barbat ar avea dreptul sa loveasca o femeie", spune, in Marie Claire, fashion designerul Irina Marinescu. "Nu exista greseli ce pot fi pedepsite astfel. Atunci cand cineva greseste, ii poti arata in zeci de feluri ca te-a ranit sau ca te-a dezamagit, poti pleca... dar nimeni nu iti da dreptul sa lovesti."

Andreea Liptak, care prezinta Stirile Pro TV de dimineata, de luni pana vineri, povesteste in revista ca aIrina Marinescu fost marcata de un reportaj realizat in Arad. O mama si fiul ei, victime ale violentei in familie, erau internati in spital. "Nu mi-a fost dat sa vad o imagine mai infioratoare!", spune Andreea. "Ori de cate ori vad cate un reportaj despre violenta, ma intreb daca mama si baiatul ei sunt bine acum. M-am gandit la ei cand am acceptat aceasta sedinta foto . Am incercat sa ma transpun, dar pana si aceasta incercare de a-ti induce durerea este coplesitoare, este epuizanta."

Pozele si declaratiile vedetelor pot fi gasite in numarul de decembriei al revistei Marie Claire care se va gasi la punctele de vanzare a presei incepand de maine, 26 noiembrie.

 
Foto: Alex Galmeanu /Marie Claire
Machiaj: Alexandru Abagiu
Coafura: Cristina Trohani/Trohani Hair Studio  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea