Social

#rezultate referendum #vasile blaga #demitere traian basescu

Vasile Blaga: PDL cere USL sa accepte ca a pierdut la referendum

Liderul democrat liberal Vasile Blaga cere USL sa accepte ca a pierdut la referendumul din 29 iulie, sa respecte prevederile legii si sa convoace sedinta Parlamentului, imediat dupa ce Curtea Constitutionala va lua o decizie.

Blaga a aratat ca datele finale anuntate de BEC arata ca referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu nu este valid.

"PDL cere USL sa accepte ca a pierdut si sa respecte prevederile legii, asa cum a promis romanilor si partenerilor europeni. Cerem ca imediat dupa ce Curtea Constitutionala se pronunta, USL sa convoace Birourile Permanente reunite ale Camerelor, care, la randul lor, sa convoace sedinta comuna a Camerelor pentru a putea fi citita decizia Curtii. Daca nu vor face acest lucru, vom face noi demersurile necesare convocarii Parlamentului pentru a putea fi citita decizia Curtii Constitutionale", a declarat, miercuri, presedintele PDL.

"PDL este deschis dialogului si consideram ca prima conditie pentru un dialog eficient este ca USL sa renunte la incalcarea repetata a legii si sa recunoasca rezultatele referendumului si sa nu mai faca deosebire intre cetateni romani care au votat 'Da', care au votat 'Nu' si care nu s-au prezentat la vot. Ei trebuie sa guverneze natiunea romana de 22 de milioane de cetateni", a mai spus Vasile Blaga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea