Social

#vara #estival #job #sezonier #studenti #facultate

Vara, studentii prefera sa munceasca in domeniile pe care le studiaza

Studentii prefera sa se angajeze, pe perioada verii, la companii unde pot capata experienta in domeniile pe care le studiaza, desi sunt platiti mai prost decat cei care lucreaza, sezonier, la munte sau la mare.

"Este in crestere numarul studentilor care isi iau joburi de vara in domeniul in care se pregatesc si, de cele mai multe ori, gasesc o metoda sa ramana in companie in timp ce isi continua studiile si chiar dupa terminarea lor. Astfel, job-urile de vara sunt, de multe ori, primul pas in cariera. Pe de alta parte, sunt si studenti care isi iau slujbe sezoniere, ca sa mai stranga bani, dar si ca sa petreaca vacanta la munte sau la mare", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Gabriel Petrea.

La Targul Start Internship Romania, organizat la initiativa Guvernului, aproape 6.000 de studenti din Capitala au aplicat pe 700 de posturi oferite de companii de top cu sediul in Bucuresti. Studentii acceptati au inceput deja practica si beneficiaza de salariu, de un tutore din companie care se ocupa exclusiv de ei, precum si de evaluari si recomandari din partea companiei. Salariile se situeaza intre 500 si 1.000 de lei.

"Studentii romani sunt din ce in ce mai preocupati de cariera, marea majoritate a celor din asociatia noastra si-au gasit joburi in domeniul in care se pregatesc. De exemplu, de la Facultatea de Psihologie prefera sa se angajeze asistenti in cabinetele de psihoterapie, consilieri in gradinite sau sa-si gaseasca job-uri in companiile de recrutare", spune coordonatorul Departamentului de recrutare din Asociatia Studentilor din Facultatea de Psihologie, Silvia Purel.

Studentii care aleg sa-si petreaca vara pe litoral lucreza ca ospatari, cameriste, ghizi turistici sau promoteri.

"Sunt locuri de munca din belsug pe litoral. Avem chiar un deficit de angajati, desi salariile se situeaza undeva la 400-500 de euro, cat castiga un chelner, de exemplu. Este adevarat ca foarte multi dintre cei care se angajeaza sunt studenti, insa in ultima vreme, si sudentii dar si celelalte categorii sociale care se angajeaza, vara, pe litoral, pleaca pe litoralul altor tari", a precizat presedintele Patronatului Hotelier "Mamaia", Nicolae Bucovala.

Alti studenti sunt insa tentati sa lucreze, sezonier, in strainatate. Aproximativ 6.000 de candidati au fost alesi sa lucreze, in aceasta vara, prin programele Work&Travel USA, prin care primesc viza temporara de munca in Statele Unite. Astfel, pot lucra ca dealeri in cazinouri din Las Vegas, salvamari in Hawaii, ingrijitori de parc in Yellowstone sau chelneri in California. Salariile pe care studentii romani le obtin in SUA sunt intre sapte si doisprezece dolari pe ora.

Potrivit reprezentatilor Best Jobs - unul dintre cele mari site-uri de recrutare din Romania, in timpul verii, creste oferta de joburi part-time, astfel ca destul de multi studenti din primii ani aleg slujbele care le aduc venituri rapid si intr-un mod cat mai comod. Astfel, cei care lipesc autocolante sau distribuie fluturasi promotionali primesc in jur de 15 euro pe zi.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea