Social

#aer conditionat #aparate de aer conditionat #vanzari aparate de aer conditionat

Vanzarile la aparatele de aer conditionat s-au triplat in ultima luna

Din cauza perioadelor repetate de canicula, romanii au cumparat din ce in ce mai multe aparate de aer conditionat. Statisticile indica faptul ca, in ultima luna, vanzarile de aparate de aer conditionat s-au triplat. Specialistii, insa, avertizeaza ca folosirea lor intensa poate avea un impact negativ asupra sanatatii.

Odata cu instalarea caniculei pe intreg teritoriul Romaniei, vanzarile la aparatele de aer conditionat au explodat. Astfel, in luna iulie, s-au inregistrat vanzari de 3 ori mai mari decat in luna precedenta, scrie Romania TV.

Aparatele de aer conditionat, ale caror preturi variaza de la 1.000 lei la 4.000 lei, risca sa faca mai mult rau decat bine, daca nu sunt folosite cu precautie.

"Trebuie sa fim atenti cum folosim aerul conditionat. Trebuie pus cu 5 grade mai putin decat temperatura mediului ambiant. Riscati acel soc termic care se poate instala la trecerea de la foarte frig la foarte cald si, in al doilea rand, o raceala de vara", a afirmat dr. Sorina Chitic, medic de familie.

Foto: altmedianm.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea