Social

# tratament coronvirus # tot vanzari medicamente #paracetamol #medicamente

Vanzari record de paracetamol, dupa ce a fost inclus in schemele de tratament impotriva coronavirusului

Paracetamolul este tot mai cautat de populatie dupa ce s-a anuntat ca acest medicament a fost inclus in schema de tratament pentru coronavirus. Medicamentul ar fi urcat pana la 19 pozitii in topil vanzarilor de medicamente eliberate fara reteta.

 

Acesta este al treilea cel mai vandut medicament, dupa Nurofen si Parasinus, alte doua medicamente eliberate fara reteta.

Potrivit companiei de cercetare de piata, IQVIA, paracetamolul a inregistrat un salt spectaculos in vanzari trecand direct in pozitia a treia in 2020 fata de pozitia 22 in 2019.

inregistrat saltul spectaculos in vanzari dupa ce medicamentul a fost inclus in protocolul de tratament al simptomelor usoare de COVID-19. Datele obtinute de Ziarul Financiar de la compania de cercetare de piata IQVIA, arata ca Paracetamolul ocupa direct pozitia a treia in 2020 fata de pozitia 22 in 2019.

“Vanzarile de medicamente in perioada ianuarie - august 2020 versus aceeasi perioada din 2019 sunt intr-o usoara crestere. Top 10 medicamente vandute a inregistrat o schimbare semnificativa”, au anuntat reprezentantii IQVIA.

In topul vanzarilor, dupa paracetamol se afla Algocalminul (medicament eliberat pe baza de reteta, pentru tratarea durerilor). Acesta este urmat pe locurile 5 si 6 de spenter si Antinevralgic, doua medicamente care se elibereaza fara reteta. Urmeaza apoi, pe locurile 7-10, medicamente eliberate doar pe baza de retata, precum: Detralex, Tertensif, Atoris si Sortis.

Romanii au cumparat 374 milioane de cutii de medicamente in primele opt luni ale anului, in usoara scadere fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Datele IQVIA iau in considerare doar vanzarile din farmacii si includ toate formele de comercializare sub acelasi brand, potrivit ZF.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea