Social

#birocratie #vanzare teren #torturi birocratice

Vanzarea unui teren te supune unei torturi birocratice. Afla despre ce este vorba

Recent intrata in vigoare legea tranzactiilor cu terenuri agricole incepe sa produca efecte nedorite in piata imobiliara. Atat proprietarii de terenuri extravilane, cat si agentii imobiliari se plang ca statul pune bete in roate tranzactiilor printr-o birocratie excesiva aruncata in sarcina vanzatorului.

Noua procedura de vanzare a unui teren agricol, cuprinsa in textul de lege, impune depunerea unei cereri-anunt la primarie, asteptarea unor oferte, respectarea dreptului de preemptiune pentru diverse persoane si abia apoi vanzarea terenului. Chinul prin care este nevoit sa treaca vanzatorul unui teren din extravilan se poate intinde pana la o luna si jumatate si are destule capcane care pot influenta pretul pietei.

In unele cazuri, tranzactia poate fi chiar anulata daca se constata ca vanzatorul nu a respectat toti pasii legali ai textului de lege. Sistemul birocratic este atat de incalcit incat presupune afisarea ofertei de vanzare pe site-urile primariilor si pe al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si stabileste drepturi suplimentare pentru anumite categorii de cumparatori.

In anumite cazuri, vanzatorii neinformati risca amenzi cuprinse intre 50.000 si 100.000 lei pentru nerespectarea legii.

Sursa foto: ziarulceahlaul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea