Social

Vama Veche se lupta sa-si pastreze stilul

Autoritatile din Vama Veche au impus, din acest an, stilul rustic in constructii, spre dezamagirea iubitorilor de lux.

Cei care au dorit sa construiasca anul acesta in Vama Veche s-au confruntat cu o serie de probleme impuse de autoritati. Atit detinatorii de cluburi sau restaurante, cit si cei care au dorit sa-si ridice case de vacanta sau de inchiriat au fost nevoiti, pentru a putea obtine autorizatia de functionare, sa se supuna cerintelor Primariei Limanu. Astfel, in vederea obtinerii autorizatiilor de functionare, agentii au fost nevoiti, in primul rind, sa incheie contracte de salubrizare .

Trebuie sa asiguram cumva igienizarea zonei. Mereu la sfirsitul sezonului estival, statiunea era plina de gunoaie. Am aprobat in Consiliul Local anumite sume de bani, pe care agentii economici trebuie sa le plateasca la inceputul verii, a declarat primarul localitatii Limanu, Nicolae Urdea. Astfel, chiar daca patronii lasa in urma lor gunoaie, firma primariei se va ocupa de ridicarea acestora.

Vama Veche se lupta sa-si pastreze stilul

Lucrarile de constructie, reparatii sau modernizari, pe care patronii doresc sa le faca, trebuia finalizate pina ieri. Insa mai multe constructii erau simbata inca la stadiul de santier.

Inca se mai construieste, pentru ca multi au obtinut cu greu autorizatiile de functionare. Oricum, sezonul estival incepe din luna iunie, spune Nicolae Urdea.

Totodata, autoritatile au impus celor care doresc sa-si ridice atit constructii provizorii, cit si permanente anumite conditii. Toate constructiile din Vama Veche sau din 2 Mai vor fi dupa modelul P+1, adica vor avea parter si un singur etaj. Alte genuri de constructii, gen vile imense, nu isi au locul in Vama Veche, adauga primarul din Limanu. In plus, acestea trebuie sa aiba acoperis din tigla , ramele geamurilor, confectionate din lemn, iar gardurile trebuie sa fie tot din lemn. Dorim sa pastram specificul acestei zone si stim ca aceste conditii impuse de noi nu sint deloc pe placul oamenilor de afaceri, explica primarul Nicolae Urdea.

Traditia cortului in Vama, de neclintit

In ceea ce priveste plajele din Vama Veche si 2 Mai, acestea nu vor fi scoase la licitatie. Ele sint protejate printr-un protocol incheiat intre primarie, Directia Apele Romane si Organizatia Salvati Vama Veche si ramin in administratia Primariei Limanu.

Desi se preconiza ca, incepind cu acest sezon estival , va fi interzisa camparea direct pe plaja din Vama Veche, Primaria Limanu a hotarit sa nu-i priveze pe iubitorii de corturi de aceasta placere.

Autoritatile vor ingadui instalarea corturilor pe nisip, contra unei sume de bani. Este permisa camparea pe plaja, insa se va percepe o taxa, de pina in 50.000 de lei vechi pe zi. Acesti bani vor fi folositi pentru salubrizarea zonei, dupa plecarea turistilor, declara Nicolae Urdea.

Banii vor fi incasati de catre un angajat al primariei, care se va plimba de la cort la cort, in fiecare zi. Cu toate acestea, mai multi turisti, cazati la cort inca de simbata in Vama Veche, au declarat ca nu s-a prezentat nimeni sa le ceara vreo taxa de campare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea