Social

#valul patru #Valeriu Gheorghita #pandemie coronavirus #coronavirus #pandemie

Valul 4 al pandemiei, extrem de periculos! Avertismentul facut de Valeriu Gheorghita!

Valul patru al pandemiei va afecta in special persoanele nevaccinate. Acestea vor avea cele mai grave forme ale bolii. Desigur, de boala nu scapa nici persoanele vaccinate, care nu se protejeaza, insa acestea vor face forme asimptomatice sau usoare ale bolii.

 

Pe de alta parte, persoanele care au trecut deja prin boala risca sa se reinfecteze. Intre 50 si 60% dintre acestea sunt susceptibile in fata variantei Delta a virusului.  

Potrivit calculelor efectuate, aproximativ 130.000 de romani risca sa moara in urmatorul val.

Medicul Valeriu Gheorghita, seful Comitetului National pentru Coordonarea Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) sustine ca cifrele vor fi ingrijoratoare. Acesta a dat exemplul situatiei din Marea Britanie, tara in care majoritatea populatiei s-a vaccinat, si unde, variante Delta a virusului face ravagii in prezent. Aici, numarul de cazuri noi de coronavirus a crescut de la 25.000 de cazuri (30 iunie) la 54.379 (in data de 17 iulie).  

"Ne uitam si la ce se intampla in Marea Britanie, este un caz la care toata lumea se uita. Daca vorbim de o crestere importanta a numarului de cazuri – practic, s-a ajuns la 50.000 de cazuri raportate intr-o singura zi –, totusi, comparativ cu valul precedent, doar 10% din cazuri ajung la spital. Comparativ cu mortalitatea inregistrata in valul precedent, in momentul de fata circa 3,3% este practic procentul celor care isi pierd viata. Deci, mortalitatea este de 30 de ori mai redusa comparativ cu valul precedent – si asta este datorita vaccinarii", a declarat Valeriu Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea