Social

#Valeriu Gheorghita #astrazeneca #declaratii #conferinta de presa #video #romania #vaccinare

Valeriu Gheorghita, primele declaratii despre continuarea vaccinarii cu AstraZeneca VIDEO

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-Covid, a facut astazi primele declaratii publice, dupa decizia luata de a se continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. Acesta a recunoscut ca a fost cea mai dificila decizie si ca ar fi fost mai usor sa spuna “stop!”.

"Romania a decis in urma unei sedinte extraordinare continuare in acest moment a vaccinarii cu AstraZeneca, fata de care Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) recomandarea de vaccinare, avand in vedere beneficii versus riscuri. (...) Un singur caz grav la un milion de persoane vaccinate, ceea ce este mult sub ce se anticipeaza in randul populatiei generale. Astazi se reevalueaza datele colectate si raportate la nivel european. Joi, pe 18 martie, se asteapta o clarificare a datelor de siuguranta si a celor legate de aceste evenimente tromboembolice.

Cea mai usoara decizie ar fi fost sa spunem ‘stop!’, dar trebuie sa tinem cont ca ne aflam in plina pandemie, cu oameni care se intereneaza in spital, care ajung la ATI, si multi dintre ei care isi pierd viata", a afirmat Gheorghita in cadrul conferintei de presa sustinuta la Guvernul Romaniei.

Sursa foto: scumc.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea