Social

#renuntare masca de protectie #Valeriu Gheorghita #purtare masca de protectie #masca de protectie #masca

Valeriu Gheorghita: masca de protectie trebuie purtata “in fiecare sezon rece, cand vorbim de viroze, de sezon de gripa”

Incet, dar sigur, ne indreptam spre noi masuri de relaxare, pe parcurs ce populatia se imunizeaza si scade numarul de persoane care se imbolnavesc. Cu toate acestea, desi multa lume spera sa scape de masca de protectie, aceasta va fi ultima masura de relaxare care se va lua, explica Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare. Mai mult, acesta a precizat ca masca ar trebui sa devina un accesoriu indisponibil in fiecare sezon gripal.  

 

"La masca de protectie cred ca se va renunta ultima oara, cand vom avea cazuri sporadice si cand vom avea variante virale neacoperite de vaccin. E e o masura de protectie persoanla pe care trebuie sa o avem in vedere de aici inainte, in fiecare sezon rece, cand vorbim de viroze, de sezon de gripa", a spus Gheorghita.

Pe de alta parte, pentru ca poppulatia sa ajunga mai rapid in faza de imunizare, Valeriu Gheroghita a precizat ca incepand cu 7 aprilie incepe demararea proiectului pilot, prin care pacientii se pot vaccina la medicii de familie.  Pana acum, in aceasta campanie, s-au inscris 30% dintre medicii de familie din intreaga tara. Vaccinarea la nivel national in cabinetele de medicina de familie va incepe pe 4 mai. 

In cadrul cabinetelor medicilor de familie se vor folosi serurile produse de AstraZeneca sau Johnson&Johnson,  care pot fi pastrate la temperaturi de 2-8 grade Celsius.

"Sunt 3028 de medici de familie care au optat pentru a participa la campania de vaccinare prin cabinete proprii din totalul de 10.940 de medici de familie. Este mai putin decat ne asteptam", a mai spus Gheorghita.

Sursa foto: news.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea