Social

# refuz vaccinare #Valeriu Gheorghita #campanie vaccinare #romani #oms #vaccinare

Valeriu Gheorghita: “este aproape de neinteles, cum oameni care sunt la risc, oameni vulnerabili, oameni care sunt in varsta, evita sa se vaccineze”

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a vorbit luni seara despre motivele invocate de populatie pentru a nu se vaccina. Acesta a declarat ca teama cea mai mare a romanilor este cea de reactii adverse.

 

“In timp ce decesele bat record dupa record si serviciul de ambulanta nu mai face fata solicitarilor, Organizatia Mondiala a Sanatatii se implica in Romania pentru a rezolva criza sanitara si pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID.

(…) Am incercat impreuna cu expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii sa identificam, in baza datelor disponibile in Romania si datele pe care dumnealor le detineau despre Romania. Cea mai frecventa invocare a refuzului sau a ezitarii pentru vaccinare ramane teama de reactii adverse si de atunci, din aceasta perspectiva este nevoie de o comunicare mult mai aplicata pe segmente populationale de grupe populationale, pentru ca prioritatile sunt diferite de la o grupa de varsta la alta.

De asemenea, ce este foarte important este sa implicam mai mult corpul medical si personalul medical in ceea ce priveste promovarea beneficiilor vaccinarii. A fost apreciat faptul ca personalul medical este vaccinat intr-o proportie ridicata, insa s-a transmis aceasta necesitate de a recomanda si vaccinarea. Nu este suficient sa ne vaccinam noi daca nu si recomandam acest lucru celor din jur, mai ales cand vorbim de personal medical. Pentru acest lucru, dumnealor si-au aratat disponibilitatea de a sustine toata campania de comunicare prin materialele suport, atat materialele video cat si materiale deja elaborate, care vor fi traduse in limba romana si pot fi puse la dispozitia noastra", a precizat Valeriu Gheorghita, la un post TV.

Medicul a vorbit si depre prezenta reprezentatilor OMS in Romania, ca urmare a numarul mare de infectari si decese.  Acesta a facut un scurt rezumat al discutiei purtate ieri cu expertii OMS.

 “Intr-adevar, un reprezentant al OMS a ajuns astazi (n.r. – luni, 18 octombrie) in Romania. Probabil ca in jur de doua luni, asa cum spunea si profesorul Rafila, va ramane, rolul fiind acela de monitorizare pe de-o parte a masurilor impuse de autoritati, de a tine legatura intre autoritatile din Romania si reprezentantii Biroului Regional European al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, de a identifica nevoile si ulterior, eventual de a completa resursele de care avem nevoie, resurse materiale umane si tot ce va fi identificat in perioada urmatoare si cu siguranta vorbim si de zona de expertiza pe aceasta situatie de urgenta in conditii de pandemie.

Evident ca nu este o situatie deloc imbucuratoare. Dimpotriva. Este o situatie extrem de trista, sa vezi in fiecare zi, sute de oameni care isi pierd viata, din cauza unei boli care ar putea sa fie prevenibila prin vaccinare si prin respectarea celorlalte masuri de peventie. Tocmai de aceea, este aproape de neinteles, cum oameni care sunt la risc, oameni vulnerabili, oameni care sunt in varsta, evita sa se vaccineze, evita inca de teama unor asa-zise reactii adverse, pentru ca, poate ca, intr-adevar, au fost intens mediatizate, au fost exagerate, tocmai de aceea, zona de comunicare si intensificarea comunicarii strict pe partea de reactii adverse, cred ca este binevenita", a declarat Valeriu Gheorghita, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea