Social

# doza a treia de vaccin #Valeriu Gheorghita #vaccin covid #covid #coronavirus #vaccin

Valeriu Gheorghita despre a treia doza de vaccin anti-Covid! Cine va putea beneficia de aceasta si cand va fi disponibila

Medicul militar Valeriu Gheorghita, Coordonatorul Campaniei Nationale de Vaccinare a anuntat ca a treia doza de vaccin impotriva coronavirusului se va putea administra incepand din luna octombrie.  

In prezent, inca se asteapta recomandarile Agentiei Europene a Medicamentului privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer sau Moderna.  

”Vorbim de o doza suplimentara de vaccin la anumite categorii de persoane imunodeprimate, cum sunt persoanele post-transplant sau cele cu afectiuni oncologice, in tratament activ, cu alte conditii de imunodepresie, fie primara, fie dobandita, cum este infectia HIV, netratata sau in stadii avansate, persoanele care fac terapii imunosupresoare - fie corticoterapie, fie terapie biologica -  vor avea indicatie de a efectua trei doze de vaccin in cadrul primei scheme de vaccinare.

Vom defini cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sanatatii care sunt categoriile de afectiuni care au indicatie sa primeasca a treia doza.

Se discuta si de doza de rapel sau booster care se efectueaza la cel putin 6 luni de la schema initiala de vaccinare. Se propune pentru categoriile vulnerabile, varstnice, care se afla in evidenta cu afectiuni cronice. 

Ulterior se vor putea vaccina si celelalte categorii de persoane care au primit schema initiala de vaccinare”, a precizat medicul Valeriu Gheorghita, potrivit realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea