Social

#Johnson&Johnson romania #tromboza #efecte negative #sua #Vaccinul Johnson & Johnson #Johnson&Johnson #vaccin Johnson&Johnson

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns in Romania. SUA a oprit vaccinarea din cauza unor efecte adverse grave

 

 

Au ajuns in Romania primele 60.000 de doze de vaccin impotriva coronavirusului, produse de Johnson&Johnson. Dozele au ajuns in conditiile in care compania anunta sa va limita distribuirea serului in Europa, dupa problemele semnalate in SUA.

"In aceasta dimineata, in jurul orelor 6.40, au intrat in tara primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nadlac II", transmite Comitetul National de Coordonare a Vaccinarii, potrivit ziare.com.

Dupa administrarea vaccinului in SUA au fost zemnalate cazuri de tromboza si un deces dupa vaccinare. Marti. Agentia Americana a Medicameltului a recomandat suspendarea folosirii serului produs de Johnson&Johnson pana la finalizarea anchetei in ceea ce priveste cele sase cazuri de tromboza semnalata. Dintre acestea, o persoana a decedat, iar alta se afla in stare critica in spital.

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a declarat ca asteapta precizari de la Agentia Europeana a Medicamentului cu privite la acest ser si legatura cu cazurile de tromboza depistate in SUA. 

"Daca va fi nevoie sa nu demaram inca utilizarea acestui tip de vaccin, putem sa facem acest lucru, avem capacitatea de stocare, nu ne forteaza nimeni sa incepem atata timp cat nu avem suficiente date de siguranta", a explicat Valeriu Gheorghita, potrivit ziare.com.

Pana in prezent, in Uniunea Europeana au fost autorizate patru vaccinuri impotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) si Janssen (Johnson&Johnson).

Sursa foto: universul.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea