Social

#vaccin #Vaccinul hexavalent #imunizare copii

Vaccinul hexavalent, folosit pentru imunizarea copiilor intre 2 si 6 luni, va fi distribuit dupa 5 octombrie

Ministerul Sanatatii (MS) a anuntat ca vaccinul hexavalent, folosit pentru imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre doua si sase luni, va fi distribuit dupa data de 5 octombrie.

"Ministerul Sanatatii a facut toate demersurile necesare la compania GlaxoSmithKline, pentru furnizarea vaccinului hexavalent. Aceasta companie a notificat Ministerul Sanatatii ca poate furniza produsul cu o intarziere de doua saptamani fata de prevederile contractuale. Astfel, dupa data de 5 octombrie a.c., produsele vor fi livrate de catre producator, iar Ministerul Sanatatii va avea posibilitatea de a le distribui in teritoriu pentru continuarea imunizarilor", se arata intr-un comunicat al MS.

Acest vaccin ofera protectie impotriva tetanosului, poliomelitei, difteriei si tusei convulsive.

Pe de alta parte, oficialii ministerului au dat asigurari ca vor achizitiona rapid, prin procedura de negociere directa, si vaccinul pentavalent, care se administreaza nou-nascutilor. Procedura se va finaliza in doua saptamani si este absolut necesara, dat fiind ca licitatia pentru vaccinul pentavalent a fost anulata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea