Social

#efecte adverse grave # intrerupere administrare #astrazeneca #vaccin # vaccin antitetanos

Vaccinul AstraZeneca, reactii adverse GRAVE! 9 tari suspenda vaccinarea

In urma efectelor adverse grave, aparute dupa administrarea serului produs de AstraZeneca, 9 tari au decis suspendarea administrarii serului. Este vorba despre Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia si Islanda.

 

Efectele adverse au aparut dupa administrarea dozelor din lotul ABV2856. In Italia, care a suspendat incepand de azi administrarea serului au aparut probleme de coagulare a sangelui la unii pacienti.

Pana in prezent nu a fost stabilita nicio legatura cauzala intre administrarea vaccinului si aceste efecte adverse, insa ca masura de precautie s-a decis intreruperea efecturarii vaccinului.

Esantioane din acest lot vor fi analizate de Institutul National de Sanatate din Italia, iar AIFA va comunica „orice informatii noi care devin disponibile” in legatura cu cercetarea desfasurata, potrivit digi24.ro.

Si Danemarca a suspendat acest ser, tot din cauza aparitiei unor cheaguri de sange.

„Autoritatile sanitare au suspendat, din cauza masurilor de precautie, vaccinarea cu AstraZeneca in urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub forma de cheaguri de sange. In prezent nu este posibil sa se concluzioneze daca exista o conexiune. Actionam rapid, trebuie investigat temeinic", a transmis ministrul sanatatii din Danemarca, Magnus Heunicke, a potrivit digi24.ro.

Saptamana trecuta, Austria a suspendat vaccinarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca dupa decesul unei persoane si imbolnavirea alteia. 

Pana in prezent AstraZeneca nu a comentat cele doua incidente.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea