Social

#col uterin #cancer #vaccin

Vaccinarea anti-HPV incepe cu acordul parintilor

Vaccinarea anti- HPV incepe pe 23 noiembrie. Imunizarea impotriva virusului care creste sansele de cancer de col uterin nu este obligatorie si se va desfasura doar cu acordul parintilor. Ministerul Sanatatii are in plan vaccinarea a 110.000 de eleve.

Campania de informare asupra vaccinarii anti-HPV a dat roade. Mai mult de jumatate dintre parintii elevelor de clasa a VI-a si a VII-a sunt de acord cu aceasta metoda de prevenire a bolii promovata in cadrul campaniei "Tu decizi pentru sanatatea fiicei tale. Informeaza-te!".

"Potrivit sondajului, 52% dintre cei care si-au exprimat o decizie de actiune sunt de acord ca fiica lor sa primeasca acest vaccin, 90% dintre parintii intervievati considera ca vaccinul impotriva HPV trebuie sa fie oferit gratuit in cadrul programului national de imunizare, iar 24% au spus ca au nevoie de mai multe informatii pentru a lua o decizie", a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetul de coordonare campaniei, citat de Gandul.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.044 de parinti de fete in varsta de 12-14 ani.

Campania de vaccinare se va desfasura in trei etape. In prima, 23-30 noiembrie, elevele de clasele a VI-a si a VII-a vor primi prima doza de vaccin impotriva Virusului Papiloma Uman (HPV), iar a doua si a treia doza vor fi administrate in lunile ianuarie, respectiv mai 2010.

Rafila a mai explicat ca vaccinarea este "ferm recomandata de catre autoritatile medicale nationale si internationale" si a amintit ca peste 2.000 de femei din Romania mor anual din cauza cancerului de col uterin .

Cele trei doze de vaccin pot fi achizitionate in farmacii, in afara campaniei Ministerului Sanatatii, la un pret de 16-18 milioane de lei vechi.

 

Citeste si

Vaccinul anti-HPV, declarat "sigur si eficient" de catre americani

Diagnosticata cu cancer doar pentru a o obliga sa se vaccineze

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea