Social

#vaccin #ah1n1 #gripa porcina

Vaccinarea anti-H1N1 va fi extinsa

Comitetul National pentru Gripa a aprobat vaccinarea unor categorii suplimentare de persoane impotriva gripei porcine.

Cei mai vulnerabili in fata virusului sunt romanii cu boli cronice . Alaturi de ei vor fi vaccinati si persoanele din companiile care lucreaza in contact direct cu publicul larg. Profesorii vor primi si ei vaccinul gratis. 

"Institutul "Cantacuzino" va produce in total 10 milioane de doze de vaccin "Cantgrip" al caror cost se ridica la 50 milioane lei, suma asigurata din buget", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului pentru Romania Libera.

Noua etapa a vaccinarii va incepe saptamana viitoare. Medicii de familie vor vaccina cu prioritate persoanel cu varste de peste 16 ani care sufera afectiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare , ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar si persoanele cu obezitate.

Prima companie careia i-a fost aprobata cererea de vaccinare a personalului este Kaufland Romania. Cei peste 8.000 de angajati urmeaza sa fie imunizati impotriva gripei noi.

De la inceperea campniei, au fost distribuite 1.340.000 de doze de vaccin pandemic si au fost vaccinate peste 25.000 de persoane. Vaccinarea poate fi refuzata dar este puternic recomandata de autoritatiile sanitare.

Numarul total al cazurilor de infectie cauzata de virusul AH1N1 in Romania este de 4.113, cu 15 decese.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea