Social

#plante de tutun #coronavirus #tutun #vaccin

Vaccin pentru coronavirus, dezvoltat de un gigant al tutunului

Un gigant al tutunului, care detine mai multe marci de tigari precum Lucky Strike, Dunhill si Rothmans, a declarat ca are in dezvoltare un potential vaccin pentru coronavirus, pentru care a folosit planta de tutun.

British American Tobacco (BAT) si-a concentrat vastele resursele de cercetare pentru a lupta impotriva pandemiei globale. In prezent, vaccinul este testat pe animale.

"Daca testarea merge bine, BAT spera ca, daca va primi sprijinul agentiilor guvernamentale, va putea livra intre 1 milion si 3 milioane de doze de vaccin pe saptamana, incepand din iunie", spun reprezentantii companiei, potrivit mediafax.ro.

BAT spune ca a clonat o portiune din secventa genetica a coronavirusului si a dezvoltat un antigen potential. Antigenul a fost apoi introdus in plantele de tutun pentru reproducere si, odata ce plantele au fost recoltate, antigenul a fost purificat. Acum este supus testarii pre-clinice.

Prin acest demers, compania listata la bursa din Londra incearca sa evidentieze aspectele pozitive ale imperiului sau bazat pe tutun, spunand ca "noua tehnologie, care poate face ca plantele de tutun sa creasca intr-un timp record", i-a ajutat sa dezvolte un vaccin inaintea celorlalti. "Plantele de tutun ofera potential pentru o dezvoltare mai rapida si mai sigura a vaccinului, in comparatie cu metodele conventionale", a spus compania.

In 2014, gigantul tutunului a cumparat laboratorul de biotehnologie Kentucky BioProcessing (KBP), care a dezvoltat anterior un tratament pentru Ebola.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea