Social

Vacante scumpe in Franta

Statiunile de pe Coasta de Azur si Parisul sunt cele mai costisitoare destinatii dintre cele pe care le prefera, in ultimii ani, turistii romani.

Franta este cea mai scumpa destinatie dintre preferatele romanilor, spun reprezentantii agentiilor de turism. Hotelurile de doua si trei stele din cele mai atractive zone - Coasta de Azur si Paris - au tarife similare cu cele de patru stele din Grecia sau Turcia, iar un pranz la restaurant costa cam 50 de euro pentru doua persoane.

Acestea, alaturi de celelalte servicii, de la transport la biletul de intrare la obiectivele turistice, ameninta serios buzunarele turistilor. Astfel, un sejur de o saptamana pe Coasta de Azur ajunge la cel putin 1.000 de euro de persoana - suma care acopera cazarea si transportul -, in timp ce un weekend la Paris porneste de la minimum 500 de euro, cu transport si cazare incluse.

Cu toate acestea, Franta atrage anual circa 110.000 de turisti romani , potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). „Circa 60% aleg sa plece prin intermediul agentiilor, iar restul pe cont propriu. In afara pachetelor de sejur, multi viziteaza principalele obiective turistice in cadrul circuitelor cu autocarul prin Europa“, spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant ANAT.

Continuarea in Evenimentul Zilei 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea