Social

Vacanta romanilor, cu 15% mai scumpa decat a englezilor

Vacantele in strainatate cumparate din Romania sunt mai costisitoare decat cele rezervate din tarile occidentale . Romania e o tara scumpa , paradoxal, chiar si atunci cand pleci afara!

Turistii romani platesc cu pana la 15% mai mult pentru pachetele de vacanta in principalele destinatii de litoral decat, de exemplu, englezii sau germanii. In cadrul serialului „Romania, tara scumpa“, EVZ va prezinta astazi patru cauze care duc la o vacanta mai scumpa pentru un roman care vrea sa-si petreaca in strainatate concediul.

Mai multi straini pleaca in vacanta, nu isi aleg sejururi doar pentru sarbatori si perioada de vara, isi fac rezervarile din timp chiar si pentru pachetele turistice. In plus, tour-operatorii nu mai ascund ca si nationalitatea turistului conteaza. Cu alte cuvinte, „riscul de tara“ functioneaza si in cazul vacantelor, dupa ce a reusit sa ne scumpeasca alimentele, hainele, creditele sau combustibilii.

Turisti putini, sezonieri si nehotarati

Turistii romani platesc cu pana la 15% mai mult pentru pachetele de vacanta in principalele destinatii de litoral decat, de exemplu, englezii sau germanii. Este vorba despre Grecia, Turcia, Spania, Egipt sau Tunisia. Operatorii autohtoni din turism sustin ca aceste diferente nu provin din comisioanele incasate de agentii, ci din tarifele pe care acestea le pot obtine de la hoteluri si pentru alte facilitati - cum ar fi transportul.

Continuarea in Evenimentul Zilei 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea