Social

#vacanta perfecta #Concediu de vis #concediu #vacanta #studiu

Vacanta perfecta. Iata care e reteta unui concediu de vis

Cercetatorii au descoperit reteta vacantei perfecte. Astfel, pentru un concediu de neuitat sunt importante persoanele in compania carora te afli, durata vacantei, locatia, activitatile si peisajele.

O echipa de cercetatori de la centrul de cercetare Mindlab International, din Marea Britanie, sustine ca a identificat ingredientele care transforma o vacanta banala intr-una de vis. Astfel, potrivit neuropsihologului David Lewis, cele trei elemente principale care pot face o vacanta greu de uitat sunt compania (persoanele alaturi de care ne aflam), care conteaza in proportie de 22%, perioada de timp, importanta in proportie de 17%, si locatia, care conteaza in proportie de 15%, scrie adevarul.ro.

Conteaza insa si  activitatile, originalitatea, sunetele, vremea, peisajele si mirosurile care ne inconjoara pe durata concediului. Cercetarea, realizata pe baza raspunsurilor oferite de 6.000 de europeni, a aratat ca barbatii isi amintesc detalii precum peisaje si sunete, in timp ce femeile sunt mai atente la locatie si activitati.

Potrivit studiului, oamenii sunt mult mai fericiti in momentul in care coboara din avion alaturi de persoana iubita decat atunci cand isi imagineaza ca vor castiga la loterie sau vor fi promovati la locul de munca, mai scrie adevarul.ro, care citeaza rezultatele cercetarii.

47% dintre cei intervievati au declarat ca momentele memorabile din vacanta sunt rasariturile, iar 35% au considerat vizitarea unui loc spectaculos drept demn de amintit peste ani.

Sursa foto: vmesta.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea