Social

#cod rosu de inundatii #inundatii romania #inundatii

Va fi prapad! COD ROSU de INUNDATII! Zonele afectate

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis avertizari de tip cod rosu de inundatii, pentru urmatoarele ore.

Vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice: Mures – afluentii mici aferenti sectorului aval confluenta cu raul Orastie – amonte S.H. Branisca, Strei – afluentii aferenti sectorului aval confluenta cu Raul Mare.

Se pot roduce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE PERICOL.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri din bazinul hidrografic Valea Luncanilor.

De asemenea, a fost emisa o atentionare de tip COD PORTOCALIU de inundatii pe raul Trotus - afluentii mici aferenti sectorului aval confluenta cu raul Uz - amonte confluenta cu raul Nicoresti (judetul Bacau). Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitatiilor lichide inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici (cu posibile efecte severe de inundatii locale) si cresteri importante de debite si niveluri, cu depasiri ale Cotelor de inundatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea