Social

#obezitate #tineri #sedentarism #smartphone #utilizare smartphone

Utilizezi un smartphone? Risti sa devii supraponderal!

Tinerii care folosesc telefoanele inteligente sunt mai grasi, chiar supraponderali ori obezi, fata de cei care utilizeaza telefoane mobile clasice, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta americani.

Utilizarea smartphone-urilor a dus la o scadere foarte mare a activitatilor fizice in randul tinerilor, iar acest sedentarism favorizeaza ingrasarea.

Telefoanele inteligente au luat locul televizorului, iar plimbarile de seara au fost inlocuite cu jocurile sau cu conversatiile pe retelele sociale. Acest fenomen este mai accentuat in randul tinerilor, care ajung sa petreaca in medie cinci ore pe zi pe telefoanele inteligente.

Tendinta utilizarii acestor smartphone-uri este din ce in ce mai mare, mai ales ca ele ofera posibilitatea de a ne deplasa si de a afla informatii in acelasi timp, mult mai usor decat am face-o cu ajutorul unui laptop sau cu un calculator obisnuit.

Sursa foto: redorbit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea