Social

# usl #constitutie #modificare constitutie

USL intentioneaza sa modifice Constitutia Romaniei pana in iunie 2013

Premierul Victor Ponta a anuntat ca USL intentioneaza sa modifice Constitutia pana in iunie 2013. El a precizat ca noua Constitutie va stipula clar ca presedintele Romaniei va fi ales tot prin vot direct, cu mentiunea ca el va putea numi un prim-ministru tinand cont de propunerea formatiunii politice care detine majoritatea parlamentara.

De asemenea, Constitutia propusa de USL va clarifica felul in care seful statului poate interveni in activitatea Executivului.

"Trebuie de asemenea sa stabilim faptul ca la Curtea Constitutionala poti sa pui oameni cu o anumita pregatire de minim 18 ani judecator sau magistrat si ca, eventual, deciziile luate de Curtea Constitutionala pot fi in Parlament cu doua treimi schimbate", a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.

Premierul a mai spus ca USL si-a propus ca in 2014 sa organizeze alegeri regionale, in aceeasi perioada cu alegerile pentru Parlamentul European, cu scopul crearii unor regiuni de dezvoltare. Acestea se vor baza insa pe actuala structura a judetelor.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea