Social

# distrugeri masive #uraganul laura # louisiana #texas #uragan #sua

Uraganul Laura a lasat distrugeri masive in urma! Cel putin sase oameni si-au pierdut viata

Uraganul Laura care a lovit America cu o forta naucitoare a lasat in urma distrugeri masive. Avand rafale de vant de pana la 240 de kilometri pe ora, uraganul Laura s-a dezlantuit deasupra statelor Louisiana si Texas.

 

In urma acestuia, numeroase case au fost rase de pe suprafata pamantului, iar numeroase alte case si cladiri au fost distruse de rafalele puternice. Multe alte case au suferit inundatii masive, iar jumatate de milion de oameni au ramas fara curent electric din cauza stalpilor doborati sau a copacilor cazuti pe filrele de electricitate. Strazile sunt acoperite cu resturi aduse de vanturile puternice. In urma uraganului, cel putin 6 persoane si-au pierdut viata.

Mai mult, din cauza uraganului, un incendiu masiv a pornit la o uzina chimica, dintr-un oras din Louisiana. Locuitorii au fost sfatuiti sa se adaposteasca, sa inchida ferestrele si aerul conditionat, pana cand pompierii vor reusi sa stinga focul, iar fumul gros din aer se va mai dispersa.

“Protejati-va familia! Daca sunteti intr-un loc sigur, nu iesi din casa pana ce nu auziti un mesaj clar din partea autoritatilor locale. Stati departe de apa, stati departe de stalpii de inalta tensiune. Furtuna este inca periculoasa, chiar daca pare ca a trecut”, le-a transmis Pete Gaynor, Federal Emergency Management Agency, localnicilor.

Din fericire, curand dupa a ce a lovit uscatul, uraganul a mai slabit in intensitate. Laura se indreapta acum spre statul Arkansas cu puterea unei furtuni  tropicale.

Sursa foto: weather.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea