Social

#sondaj obama musulman #americani sondaj alegeri

Unul din cinci americani crede ca Obama e musulman

Peste 20% dintre americani credeau in luna noiembrie ca Barack Obama, care castigase recent cursa pentru Casa Alba, este musulman , potrivit unui sondaj realizat de Kelly Garrett, de la Universitatea Ohio si dat publicitatii joi.

Circa 91% dintre persoanele chestionate au declarat ca au auzit zvonuri ca presedintele american ar fi musulman, iar 22% au spus ca le cred, potrivit studiului realizat intre 6 si 20 noiembrie, dupa alegerile prezidentiale din 4 noiembrie, transmite AFP.

In timpul campaniei electorale, informatiile false raspandite despre Barack Obama au fost mult mai numeroase decat cele legate de rivalul sau republican John McCain. Sondajul arata ca oamenii asculta si cred mai usor zvonurile care circula despre o persoana impotriva careia au votat.

Circa 59% dintre americani au explicat ca au auzit zvonuri potrivit carora Obama nu poate fi presedinte pentru ca nu ar fi american, dar numai 10% le-au crezut. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea