Social

Unu din doi romani primeste ajutor social

Numarul total al asistatilor creste astronomic : 3,8 milioane in 2006, 8 milioane in 2007, 11 milioane in 2008. Nu suntem o tara de asistati”, spune Paul Pacuraru .

Unu din doi romani beneficiaza de aju­toa­re sociale, a declarat, ieri, minis­trul Muncii, Paul Pacu­raru. Ministrul a mai explicat ca numarul de tipuri de prestatii sociale a ajuns la 35, de la ajutoare de incalzire pana la trusouri de bebelusi.

Este interesanta si evolutia numarului de asistati in ultimii ani: din 2004 pana in 2006 au fost in jur de 3.700.000, in 2007 – 7.992. 856, ca anul acesta sa ajunga la 11.135.000! Cu toata aceasta statistica impresionanta, Pacuraru sustine, totusi, ca „nu se poate spune ca suntem o tara de asistati social”. El explica explozia numarului de asistati prin faptul ca directiile de munca au preluat anul acesta plata alocatiilor pentru copii, adica o prestatie cu 6.000.000 de beneficiari intre 0 si 18 ani.

Pana acum, alocatiile se plateau de catre Ministerul Muncii doar pentru prescolari , iar pentru ceilalti copii se plateau prin Ministerul Educatiei, doar daca urmau o forma de invatamant. Masura a fost considerata discriminatorie de catre Curtea Constitutionala, care a decis sa beneficieze de alocatii toti copiii, indiferent daca merg sau nu la scoala.

In fine, un alt grup „masiv” de beneficiari de asistenta sociala este format din cei care primesc ajutoare de incalzire. Paul Pacuraru spune ca dupa largirea plafonului – in prezent primesc ajutoare toti cei care au un venit mai mic de 615 de lei pe membru de familie – numarul acestora a crescut foarte mult.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea