Social

#universitate #diploma #ecaterina andronescu

Universitatea "Spiru Haret", scoasa in afara legii

Ministerul Educatiei nu va mai acorda diplome pentru specialitatile neautorizate din cadrul Universitatii " Spiru Haret ", in urma constatarii unor nereguli legate de numarul de absolventi.

Acordarea a zeci de mii de diplome anual cu antetul Ministerului Educatiei (MECI) va inceta pentru universitatea care au specializari neautorizate. Ministrul Ecaterina Andronescu ia in calcul chiar varianta desfiintarii unitatii de invatamant superior daca problemele problemele raman nerezolvate.

Universitatea "Spiru Haret" a redus in 2007 numarul anilor de studiu de la 4 la 3, iar cand ministerul s-a opus a fost dat in judecata si unitatea de invatamant a avut castig de cauza. USH are anual la fel de multi absolventi cat toate universitatile de stat din Romania la un loc, informeaza Gandul.

USH a fost omisa si din Hotararea de Guvern anuala care reglementeaza situatia recunoasterii de catre stat a institutiilor de invatamant privat.

"Prin aceasta HG am considerat ca este potrivit ca Universitatea "Spiru Haret" nu intre printre institutiile care primesc recunoasterea necesara. E un demers ce trebuia facut mai demult si cred ca e un gest de respect pentru sistemul de invatamant. Anul acesta, au cerut 56.000 de diplome. Eu m-am speriat pentru ca nu stiam cifra de anul trecut. Doar n-o sa primeasca in continuare dreptul de a fi sigla ministerului pe niste diplome care nu respecta legea. Nu-mi pot permite asa ceva. N-avem cum sa fim de acord sa dea aceste diplome. Universitatea nu a fost niciodata evaluata", a explicat Ecaterina Andronescu.

Spiru Haret, ilegalitati internationale

Problema Universitatii "Spiru Haret" a ajuns si in Germania. Ambasada romana de la Berlin a cerut lamuriri MECI daca institutia functioneaza legal si raspunsul Ecaterinei Andronescu a fost negativ. Ministrul a atras atentia asupra imaginii invatamantului romanesc, pusa in pericol de USH. Ea a explicat ca regulamentele trebuie urmate de toate universitatile din Romania pentru ca diplomele emise in tara noastra sa poata fi recunoscute pe plan mondial.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea