Social

Unii maghiari spioneaza pentru Romania

Serviciul Securitatii Nationale din Ungaria a expulzat de pe teritoriul tarii vecine un cuplu banuit ca lucreaza pentru serviciile secrete din Romania. Stirea a aparut ieri in 2 maghiar Magyar Nemzet.

In urma raportului anual prezentat de serviciile secrete civile ungare, cei doi, prezentati ca Sz.I. si sotul ei, au intrat in vizorul comisiei parlamentare de securitate nationala . Picanteria care a stirnit scandal in Ungaria consta insa in faptul ca Sz.I. s-ar fi aflat, conform informatiilor furnizate de serviciile secrete, in relatii intime cu seful Oficiului ungar pentru Maghiarii de Dincolo de Granite , care a fost ulterior demis. Aceeasi soarta au avut-o la scurt timp atit un fost ministru, cit si unul dintre membrii actualului guvern de la Budapesta. Informatiile sint sustinute de procese-verbale ale ascultarii telefoanelor.

In pat cu seful

Ziarul care a dat in vileag expulzarea romanilor, Magyar Nemzet, mai precizeaza ca Sz.I. a fost angajata in cadrul oficiului, pozitie din care a intretinut raporturi intime cu seful ei, tot in acest fel intrind in legatura si cu diversi demnitari din guvernul ungar. Sz.I. a intrat in vizorul Serviciului Securitatii Nationale prin intermediul sotului ei. Initial, serviciul ungar a intentionat sa demareze o procedura penala impotriva acesteia, dar, in final, a decis expulzarea amindurora.

Sondaj

La putin timp dupa publicarea stirii, versiunea electronica a ziarului a postat pe site-ul sau urmatoarea intrebare: Sz. I., aceasta Mata Hari a romanilor, a fost expulzata de serviciile secrete ungare. Dupa parerea dumneavoastra, ce urmari va avea acest caz? Variantele de raspuns oferite de redactia Magyar Nemzet sint: 1. Nici una. Romania e o tara in care astfel de lucruri nu au consecinte; 2. Femeia va fi decorata de statul roman; 3. Ministrul implicat in scandal va fi constrins sa paraseasca guvernul. 4. Si aceasta stire este doar un produs al minciunilor lansate de FIDESZ .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea